Hamadan

Hamadan er provinshovedstaden i provinsen med samme navn. Det er også samlebetegnelsen på tepper fra hele provinsen. Det sies at provinsen har 6-800 landsbyer som leverer tepper til markedet i hovedstaden Hamadan.  Byen Hamadan hadde selv ingen teppeproduksjon før den engelske teppeoppkjøperen Cecil Edwards startet et prosjekt der i 1912.

Hamadan 1,93 x 1,24 ca.1940

Gammel Hamadan med klare farger. Hamadantepper er fremstilt under enkle forhold i små landsbyer. Det de mangler i perfeksjon tar de igjen i sjarm og en distinkt personlighet. Den urbane innflytelsen er likevel tilstede i valg av mønster - medaljong-med-fire-hjørner.

Referanse: 8065

Hamadan. Hamadan er provinshovedstaden i provinsen med samme navn. Det er også samlebetegnelsen på tepper fra hele provinsen. Det sies at provinsen har 6-800 landsbyer som leverer tepper til markedet i hovedstaden Hamadan.  Byen Hamadan hadde selv ingen teppeproduksjon før den engelske teppeoppkjøperen Cecil Edwards startet et prosjekt der i 1912.

Hamadan tepper er teknisk sett upretensiøse, rimelige tepper, symmetrisk knute, bomull i renning og innslag, en relativt lav knutetetthet og et enkelt geometrisk mønster, ofte med en medaljong i midtfeltet.

  

Hamadan - provinshovedstad og markedsby for tepper produsert i de tallrike landsbyene i provinsen av samme navn,

 

   

03.03.2015 23:13
Totalsum:
    Checkout
    Added to cart