Hva slags tepper egner seg til å henge på veggen?

Noen ønsker seg et teppe på veggen - kanskje i en trappeoppgang, eller i et rom der man vil dempe lyder, eller fordi man - som oss! - ikke kan få nok av tepper og må ta i bruk ledig plass på veggene....  Hvilke typer egner seg best til å henges opp?

Kort svart, så er det få kritiske begrensninger utover den plassen man har til rådighet. Men når det er sagt, så er det enklere å få hengt opp tepper som har en lett struktur, enn tepper med lang luv og kompakt fundament. Det blir også mindre belastning på opphengspunktene, når vekten er mindre. Kelimer er i så måte bedre egnet til å henge på veggen enn knyttede tepper og fins med større variasjon i størrelser og formater (det vil si forholdet mellom lengde og bredde).

Tepper og kelimer med enveis mønster vil passe godt til å henge på en vegg, men her må man selvsagt tenke på om tekstilet skal henge vertikalt eller horisontalt. Bedetepper gjør seg ofte på en vegg, i likhet med tepper med livets tre eller andre asymmetriske mønstre. 

Noen tepper er så delikate og skjøre at man ikke har hjerte til å legge dem på et beferdet gulv. Eller de er kanskje allerede blitt slitt med lav luv og lite frynser igjen. Da vil det å henge dem opp på en vegg være en skånsom måte til å fortsatt kunne å ha glede av dem. 

16.10.2015 22:38
Totalsum:
    Til kassen