Domotex i Hannover 2006

Domotex i Hannover 2006

Den lukkede bransjemessen Domotex i Hannover er en årlig foreteelse som vi pleier å få med oss. Så også i år. Vi  vandret i tre enorme utstillingshaller, alle med orientalske tepper. Som vanlig var vi på jakt etter noe nytt og noe gammelt og vi ble ikke skuffet.

Tilgangen på tepper av ulike typer varierer en god del. Nye afghanske tepper er for eksempel lett tilgjengelig fra grossister i Europa, mens utvalget av eldre tepper er omtrent lik null. Disse finnes nesten utelukkende i Afghanistan selv eller i nabolandet Pakistan hvor det bor mange afghanere. Tilsvarende med persiske tepper.      
Nye tepper er lett tilgjengelig både i Iran og hos en rekke grossister i byer som London, Hamburg og Zürich, mens eldre tepper er vanskeligere å finne. En kilde som flere av de norske teppehandlerne benytter seg av, er årlige messer hvor produsenter og grossister stiller ut. En messe har den fordelen at man kan finne - nesten - alle typer tepper på et brett. Her kan teppehandlere møte et stort utvalg av grossister  fra alle teppeproduserende land. Domotex er den største teppemessen i Europa og er således interessant for de fleste teppehandlere.
  På bildet til venstre studerer jeg utvalget hos et firma som har spesialisert seg på Nain-tepper fra Iran. Prisene varierer med kvaliteten og Nain har sitt eget system hvor måleenheten er lah . 4 lah og 6 lah er de beste kvalitetene og skal finnes hos de seriøse teppehandlerne. Deretter følger 9 lah og dårligere som er rent kommersielle kvaliteter. Det er disse vi finner på tilbud i avisene.

23.01.2006 22:25
Totalsum:
    Til kassen
    lagt til handlevogn