Istanbul 2007

Istanbul 2007

I forbindelse med en internasjonal teppemesse besøkte vi Istanbul i perioden 16 - 19 april. Vi fikk nye kontakter og mye nyttig informasjon. Det ble også kjøpt inn en del fine tyrkiske kelimer i ulike formater og aldre - nærmere 50 i tallet.

Istanbul er full av atmosfære, historiske minnesmerker - og tepper! Som vanlig er utfordringen å finne de gode tingene til en riktig pris - og i Istanbul må man særlig passe på at objektene ikke er restaurert og pyntet på i utilbørlig grad.

I Den store basaren i Istanbul er det teppehandlere overalt. De viser gjerne frem varene sine, men det gjelder å ha god tid. De fleste har bare nye tepper som er fremstilt i Tyrkia, men det finnes også en mengde eldre tepper fra Kaukasus og Turkmenistan.

Høyre: Det er for liten plass til å vise tepper skikkelig i de små forretningene. Jeg ber derfor nesten alltid om å få se teppene utenfor, gjerne i dagslys dersom det er praktisk mulig. Her studerer jeg et gammelt turkmensk teppe av en  type som kalles ensi . De ble tidligere brukt som dør i teltet.

 

 

Av og til kan det være behagelig å sitte litt mens man arbeider. Her vurderes tyrkiske kelimer over en kopp kaffe.

 

En tyrkisk teppehandler observerer meg og min kone - potensielle kunder!

 

En kurdisk teppehandler av den gamle skolen viser frem en gammel kelim fra det enorme lageret sitt.

 

 Fra den store handlermessen i forbindelse med teppekonferansen. Jeg studerer en antikk Kazak fra Kaukasus.

15.10.2007 20:07
Totalsum:
    Til kassen
    lagt til handlevogn