Julehilsen og nyhetsbrev

Julehilsen og nyhetsbrev

Kjære venner, kunder og andre teppebekjentskaper!

Nok et år er gått og det kan være på sin plass med en rask rekapitulering og et lite blikk på  neste år.  

 

Åpent hus

Åpent hus, som ble arrangert i juni av alle som holder til på Grini Mølle, ble godt besøkt. Da kommunen har satt i gang en storstilt rehabilitering av Grinidammen har det vært kaotiske parkeringsforhold på området i høst, så neste Åpent hus har blitt utsatt til alt arbeid er fullført en gang på vårparten. For øvrig kan det nevnes at møbelforretningen Image Interiør flyttet ut 1.juni - og flere arkitektfirmaer har tatt deres plass.

 

Teppeaften på Grini Mølle

Som annonsert inviterte vi til et foredrag om orientalske tepper i våre lokaler på Grini Mølle 24.september. Det ble en hyggelig kveld med mange spørsmål og gode diskusjoner om tepper, kelimer og deres opphavsland.  Det blir helt sikkert en gjentagelse neste år!


Bloggen «Veven i verden»

Vi liker godt å dele våre opplevelser og refleksjoner med alle som er interesserte i tekstiler, interiør, materiell kultur og samfunnsforhold i de klassiske teppelandene. Derfor har vi nylig også opprettet en blogg, der vi kan gå i dybden med tekst og bilder om ulike temaer. Siste innlegg er en reiserapport fra reisen vi foretok i Iran i november, med mange fine fotografier fra en opplevelsesrik tur. 

Bloggen Veven i verden finner man her: http://blogg.trojo.no

Vask og reparasjon

Foregående år har sett et oppsving i antall tepper som kommer inn til oss for vask og reparasjon. Og det er bra, for altfor mange er ikke klar over hvor viktig det er å ha regelmessig ettersyn av teppene sine, dersom de skal skinne og vare lenge. Viktigst er å sjekke stoppekanter og sidekanter, så unngår man at selve knyttingen i teppet blir ødelagt. Vi tar i mot slike oppdrag og har konkurransedyktige priser.

Nyanskaffelser

Store innkjøp har det ikke vært i år, men noe nytt har vi tatt inn. Samlingen av elegante persiske bytepper har blitt supplert med en vakker Kerman og et fint Isfahan-teppe med en interessant forhistorie. Fra Tyrkia fikk vi inn en rekke morsomme kelimløpere og som vanlig ny forsyning med kelimputer av ulike typer. 

 

Julegavetips

For de som ennå ikke er i havn med juleinnkjøpene kommer vi gjerne med et forslag!  For alle som er interesserte i orientalske tepper burde boken ‘Orientalske tepper fra Iran og Afghanistan’  være obligatorisk i og med at den er en av få bøker som er gitt ut om dette emnet på norsk. Men også de som er interessert i tekstiler generelt sett eller i brukskunst og materiell kultur burde ha glede av denne utgivelsen, som er å få kjøpt hos oss og i de fleste bokhandler. Les mer på våre nettsider: Orientalske tepper fra Iran og Afghanistan

Våre kelimputer og bordduker kan forøvrig også foreslås som fine julegaver til overkommelige priser. Bestill inettbutikken!

Året som kommer

Dessverre har Trond Johannessen blitt alvorlig syk og har derfor trukket seg fra den daglige driften. Så det vil være Hege Jacobsen som vil være hovedansvarlig i tiden fremover. Vi ser likevel 2016 i møte med godt mot og lover å holde fast ved vårt høye kvalitetsnivå og fortsette å dele vår kunnskap og entusiasme med kunder og andre interesserte. 2016 åpner med deltagelse på Domotex, handlernes årlige messe, hvor alle i bransjen møtes for å supplere vareutvalget og høre nytt.  Noen nye innkjøp blir det nok for oss også - i alle fall vil vi som vanlig supplere utvalget av kelimputer. Går alt etter planen blir det nok en reise til Iran, og sikkert også andre interessante reisemål - for eksempel London og Istanbul som også sto på reiseplanen i 2015.

Åpningstider

Vi har i høst hatt åpent tre ettermiddager i uken i tillegg til lørdag og vil inntil videre fortsette med det. Sjekk Kontaktsiden  for oppdaterte åpningstider.

 Vi ønsker alle våre forbindelser en fredfull jul og et riktig godt nytt år!

 

Beste teppehilsener fra
 

Hege Jacobsen og Trond Johannessen

Trojo Orientalske Tepper

19.12.2015 11.34