På gamle tomter i Qatar

På gamle tomter i Qatar

Vi kom nylig tilbake fra Qatar - stedet vi sist besøkte i 1983. Under det besøket ble vår teppeinteresse vekket og grunnlaget lagt for Trojo Orientalske Tepper. Mer om dette i forordet til boken Orientalske Tepper .

Qatar av i dag er et helt annet land enn det var både den gangen og  for 40 år siden da Hege kom til landet som tenåring. Oljepenger har transformert landet til en typisk gulfstat med prangende rikdom og store klasseskiller.

Samtidig er hovedstaden Doha blitt en svært attraktiv by, med spennende regionalt inspirert arktitektur side om side med finanssenterets skyskrapere. Et av høydepunktene er museet for islamsk kunst (se bildet), som inneholder en svært anerkjent samling av islamsk kunst. Spesielt kan fremheves de praktfulle persiske teppene fra safavide-tiden som er på høyde med tilsvarende eksemplarer vi har sett i museer i Wien og Washington.

Cornichen, Dohas promenadegate mot sjøsiden

Cornichen  sett fra Sheraton Hotel som var den eneste bygningen som lå i denne delen av Doha i 1983.


Sheraton Hotell

 

Souq Waqif ligger på samme sted som den tidligere souq'en og har lyktes godt med å gjenskape den samme atmosfæren

 

Hege Jacobsen tilbake på den norske skolen i Umm Said, som feiret sitt 40-årsjubileum i oktober - her sammen med Kristin Halvorsen, kunnskapsminister på reisens tidspunkt og også tidligere elev ved skolen.

 

Museum of Islamic Art 
A museum of masterpieces - Safavid carpets in the museum of islamic art, Qatar  (Hali)
Mer om 40-års jubileet til den norske skolen i Qatar   (www.hydro.com )

28.10.2011 23.29