Utstilling av Afshar-tepper høsten 2010

Utstilling av Afshar-tepper høsten 2010

Høsten 2010 hadde vi gleden av å presentere alle teppeinteresserte for en utstilling av nomade- og landsbytepper fra Kerman-provinsen i det sørøstlige Iran i våre lokaler på Grini Mølle. Det ble også laget et hefte fra utstillingen.

Høsten 2010 hadde vi gleden av å presentere alle teppeinteresserte for en utstilling av nomade- og landsbytepper fra Kerman-provinsen i det sørøstlige Iran i våre lokaler på Grini Mølle. Disse teppene betegnes samlet som Afshar-tepper og er karakterisert av en spontan og levende stil og illustrerer mange av de aspektene ved orientalske tepper som fascinerer samlere og liebhabere - samspillet mellom individuelt uttrykk og tradisjonsoverføring, den kulturelle påvirkningen mellom ulike etniske og sosiale grupperinger og, sist, men ikke minst, den overraskende store variasjon i uttrykksform som håndknyttede tepper representerer. Utstillingen er et resultat av en reise til området i mars 2010.

I forbindelse med utstillingen har vi  sammen med fotograf Rolf Larsen utarbeidet et hefte med fotografier og beskrivelse av teppene, i tillegg til bakgrunnsmateriale om provinsen og folket bak disse nomade- og landsbyteppene. 

 

06.03.2011 18.19