Vårt utvalg

Kjøp av tepper

I vår forretning på Grini Mølle, ved Lysakerelva nær Oslo, har vi et stort utvalg av tepper og puter i alle størrelser og prisklasser. Det beste er selvsagt å komme og se selv, og eventuelt låne med seg noen hjem for å prøve dem i de riktige omgivelser, men bestill gjerne i nettbutikken så sender vi varene til deg (se våre betingelser). Har du spørsmål angående et teppe? Eller et spesielt behov? Send oss en forespørsel, så tar vi kontakt!

Din melding er sendt
En feil oppstod, meldingen ble ikke sendt.

   

   

  

    Nye varer

     Ryddesalg

Kelimer og andre vevde tekstiler

Med kelim mener vi vevede tepper og tekstiler, som kan være laget med ulike teknikker. I motsetning til de knyttede teppene har de imidlertid ingen luv eller floss. Kelimer gir et helt annet uttrykk enn knyttede orientalske tepper - mer stiliserte mønstre, dristigere farge-kombinasjoner og generelt et mer rustikt inntrykk. Her i vår nettbutikk finner du et utvalg av alle våre vevede tepper, selv om ikke alle vi har i forretningen er blitt lagt ut. Savner du noe, kan vi hjelpe deg med å skaffe en kelim i akkurat de riktige farger eller med en spesiell størrelse. Det er riktignok ikke gjort i en håndvending, da de fleste av våre varer er unike ting med sine helt spesifikke historier og altså ikke er bestillingsvare. 

Se vårt utvalg av kelimer

Mangfold

Mangfoldet er stort når det gjelder vevede tekstiler. Hvert land og hver region har sitt særpreg når det gjelder struktur, farger og mønstre. De fleste av våre kelimer kommer fra Kaukasus, Anatolia i Tyrkia, Iran og Afghanistan, men vevede tekstiler fremstilles også mange andre steder. De populære rosekelimene kommer faktisk fra Moldova i Europa og Nord-Afrika har også spennende tekstiler.

Størrelser

Teknikker

Det fins mange ulike veveteknikker, avhengig av opprinnelsesstedets lokale tradisjoner. Noen teknikker, slik som soumak, har en distinkt forskjell på forside og bakside, mens flatvev gjør at teppet kan brukes på begge sider. De forseggjorte Senneh-kelimene er laget i smetteteknikk - mer i slekt med våre billedvever.

   

Mer om kelimer

Kvinne fra Kerman-provinsen i Iran vever en soumakh-kelim

    

Totalsum:
    Til kassen
    lagt til handlevogn