Vårt utvalg

Kjøp av tepper

I vår forretning på Grini Mølle, ved Lysakerelva nær Oslo, har vi et stort utvalg av tepper og puter i alle størrelser og prisklasser. Det beste er selvsagt å komme og se selv, og eventuelt låne med seg noen hjem for å prøve dem i de riktige omgivelser, men bestill gjerne i nettbutikken så sender vi varene til deg (se våre betingelser). Har du spørsmål angående et teppe? Eller et spesielt behov? Send oss en forespørsel, så tar vi kontakt!

Din melding er sendt
En feil oppstod, meldingen ble ikke sendt.

Knyttede tepper

I motsetning til vevede tekstiler, ofte kalt kelimer, har knyttede tepper en luv, eller floss. Dette gir større tyngde, mer solid struktur og en myk, men samtidig fast overflate. Virkelig en genial oppfinnelse!  Se gjerne vår hyllest til luven i et av innleggene på bloggen vår: Lovsang til luven

Selv om alle håndknyttede tepper har luven til felles, fins det utallige varianter både når det gjelder teknikk og estetikk. Vi skiller gjerne mellom by- eller verkstedtepper, landsbytepper og nomadetepper. Mens bytepper er relativt tettknyttet og fremstår som elegante og perfekt utført, har landsby- og nomadetepper generelt en lavere knutetetthet - fra 50 000 til 300 000 per kvm. Et lavt knutetall gir automatisk teppet et mer rustikt preg og ofte en mer umiddelbar sjarm enn byteppene. Videre er det store forskjeller avhengig av opprinnelsesstedet og formålet teppet ble laget til. I menyen til venstre har vi klassifisert vårt utvalg ut fra ulike kriterier.

Kvalitetsmessig er det også stor variasjon når det gjelder orientalske tepper. En ting er kvalitet på materialer og utførelse, en annen i det estetiske uttrykket. Det er ikke til å legge skjul på at det fins svært mange ordinære ting i markedet - preget av standardisert produksjon til tross for at de kan være utført for hånd. God kvalitet for oss betyr at teppet har noe ekstra - en spesielt vellykket komposisjon eller fargekombinasjon, eller uttrykk for individualitet og særpreg. Dette er noe vi tilstreber i vårt utvalg. Selv om det som alltid er en sammenheng mellom pris og kvalitet, forsøker vi å heve oss over det ordinære selv i våre rimeligere prisklasser. Et vakkert teppe vil glede sin eier hver eneste dag!

Nyere qashqai-teppe
Senneh
Nain
Bakhtiar
Afshar