Rosekelimer fra Moldova

     

Rosekelimer kommer fra Moldova - noe som kanskje vil overraske noen. Moldova er som kjent en liten stat mellom Romania og Ukraina, et område som tidligere tilhørte det ottomanske riket. Også i det nordlige Tyrkia har en lignende type blitt fremstilt.

Disse kelimene har nesten uten unntak roser og andre blomstermotiver som mønster - derav navnet. Bunnfargen er svært ofte mørk brun eller svart. De er beslektet med tilsvarende kelimer fra Karabagh i Kaukasus. Begge typer har hentet inspirasjon fra tidlig fransk tekstilkunst. Det er ikke før ganske nylig at rosekelimer fra Moldova har blitt anerkjent i markedet, men fremdeles kan man finne dem til ganske rimelige priser. Våre kelimer er laget på midten av 1900-tallet og har harmoniske farger. Det fins også nyere rosekelimer, disse har ofte ganske skarpe farger.

Kelimene fra Moldova er laget i enkel kelimteknikk, men de har likevel en klar forside og bakside. Strukturen er solid og fast, så disse kelimene egner seg godt under salongbord eller i spisestuer.

Komplett oversikt over rosekelimene våre kan du finne her.  

Utsnitt av rosekelim fra Moldova Utsnitt av rosekelim fra Moldova Utsnitt av rosekelim fra Moldova Utsnitt av rosekelim fra Moldova Utsnitt av rosekelim fra Moldova Utsnitt av rosekelim
Typiske farger for en rosekelim Typiske farger for en rosekelim Typiske farger for en rosekelim Typiske farger for en rosekelim Typiske farger for en rosekelim Typiske struktur og farger for en rosekelim - men atypisk mønster!

Av fragmenter av rosekelimer er det i nyere tid blitt laget svært mange dekorative putetrekk.  Alle våre rosekelimputer finner du her:

Liste over rosekelimputer 

Totalsum:
    Til kassen
    lagt til handlevogn