Vårt utvalg

Kjøp av tepper

I vår forretning på Grini Mølle, ved Lysakerelva nær Oslo, har vi et stort utvalg av tepper og puter i alle størrelser og prisklasser. Det beste er selvsagt å komme og se selv, og eventuelt låne med seg noen hjem for å prøve dem i de riktige omgivelser, men bestill gjerne i nettbutikken så sender vi varene til deg (se våre betingelser). Har du spørsmål angående et teppe? Eller et spesielt behov? Send oss en forespørsel, så tar vi kontakt!

Din melding er sendt
En feil oppstod, meldingen ble ikke sendt.

   

   

  

    Nye varer

     Ryddesalg

Kaukasus

Tepper og kelimer

Kaukasus, det store og fjellrike området som ligger mellom Svartehavet og Det kaspiske hav, har lange tradisjoner når det gjelder både knyttede og vevede tekstiler. Tsar-Russland la store deler av området under seg allerede før 1830 og dette førte til at området fikk tettere handelsforbindelser med Russland og resten av Europa, og tepper og kelimer fra området ble en ettertraktet eksportvare. 

Det fins utallige distrikter med hver sin distinkte stil, men i handelen er det særlig Armenia, Kuba, Schirwan og Karabagh som er kjent.  Mønstrene er som regel geometriske, bortsett fra i Karabagh der den russiske innflytelsen kan merkes gjennom hyppig bruk av rosemotiver. Selv om det fortsatt knyttes og veves i ganske  stort omfang er det nok riktig å si at storhetstiden var på 1800-tallet og tidlig 1900-tall. Tepper fra denne tiden er svært populære blant samlere og connoisseurer. Prisene er tilsvarende høye og generelt er tilstanden på teppene ganske dårlig. Tepper fra det østlige Tyrkia og de to iranske provinsene Øst-Aserbaidsjan og Vest-Aserbaidsjan har svært mye til felles med de eldre kaukasiske - med utstrakt bruk av geometriske mønstre og en karakteristisk fargepalett. Vevede tekstiler fra samme område har også høy kvalitet og er lettere å finne. 

Kaukasiske kelimer

Totalsum:
    Til kassen
    lagt til handlevogn