Puter av mange slag

Syriske fløyelsputer

Syria har en rik tekstiltradisjon som strekker seg mange århundre tilbake i tid.   Våre syriske vintage puter har forside i håndlaget fløyel og er utsnitt av figurative og fargerike veggtepper som var mye brukt i syriske hjem på 1900-tallet. Dette bomullsstoffet er glansfullt og silkemykt. Fargene og det fragmentariske mønsteret skaper assosiasjoner til et impresjonistisk maleri.  

   

Suzani-puter

Suzani er persisk og betyr brodert. Våre suzani-puter er av bomullstoff med mønster brodert i silketråd og er fremstilt i Usbekistan etter modell av tekstiler som har blitt laget i Sentralasia i hundrevis av år. 

Usbekiske ikat-puter

Ikat-teknikken er også en eldgammel veveteknikk som er spesielt kjent fra oasebyene i Sentralasia. Rennings-garnet farges i ønskede farger og mønster før selve vevingen begynner. Også fløyelstoffer lages basert på denne teknikken. Materialene kan være bomull, mercerisert bomull eller silke. Våre puter er nyproduserte i Usbekistan.

Veving av ikat-stoff Veving av ikat-stoff Veving av ikat-stoff Veving av ikat-stoff Veving av ikat-stoff Veving av ikat i byen Yazd i Iran i 2009

Innerputer (bestilles separat)

Ikat-puter

Syriske fløyelsputer

Dekorative puter

Totalsum:
    Til kassen
    lagt til handlevogn