Spørsmål og svar

Vi setter stor pris på kontakten med våre kunder og tar oss alltid tid til en skikkelig teppeprat for de som stikker innom vår forretning på Grini Mølle. Her har vi samlet noen av de spørsmål vi får som kan være av allmenn interesse.

Send oss gjerne et spørsmål - på mail eller ved å bruke kontaktskjemaet under.

Spørsmål til Trojo Orientalske Tepper

Din melding er sendt
En feil oppstod, meldingen ble ikke sendt.

   

 • Å kjøpe tepper på Finn

  Finn er et fantastisk sted å finne ting man er på jakt etter. Men det har også sine fallgruber.

  Les mer…
 • Hva er et ekte teppe?

  Hva er et ekte teppe?

  For så vidt er dette et litt merkelig spørsmål - alle tekstiler som egner seg til å ligge på et gulv kvalifiserer jo til betegnelsen teppe og er da ekte nok. Men de fleste tenker i denne forbindelsen på om teppet er håndknyttet eller ikke.

  Les mer…
 • Hvordan unngå møllskader?

  Hvordan unngå møllskader?

  Møll er blant teppets verste fiender. Det er svært nedslående å ta frem et teppe eller annet ulltekstil og oppdage at møll-larver har jafset godt i seg og etterlatt seg skjemmende skader - slik Ingrid Sletten av Siljejord opplevde i den kjente folkesangen. Heldigvis kan man unngå dette ved påpasselighet og regelmessig vedlikehold.

  Les mer…
 • Frynsene er svært korte - er det et problem?

  Mange tepper har svært korte frynser og ingen kelimkant, og man kan frykte at slitasjen vil ramme den knyttede delen av teppet. Dette er ikke alarmerende i seg selv. Det viktigste er at teppet har en såkalt stoppekant, slik at det er en barriere mot at selve knutene glir ut. Man bør derfor sjekke at det fins en slik stoppekant, eller ta det med til oss eller en annen teppehandler som kan sørge for at det blir gjort. 

  Les mer…
 • Hva slags tepper egner seg til å henge på veggen?

  Noen ønsker seg et teppe på veggen - kanskje i en trappeoppgang, eller i et rom der man vil dempe lyder, eller fordi man - som oss! - ikke kan få nok av tepper og må ta i bruk ledig plass på veggene....  Hvilke typer egner seg best til å henges opp?

  Les mer…
 • Hva gjør jeg når katten har gjort fra seg på teppet?

  Det er ikke helt uvanlig at kjæledyret har tisset eller det som verre er på et teppe. Søl med urin - enten det stammer fra katter, hunder eller mennesker - bør i så fall helst håndteres raskt. Får det ligget lenge i teppet risikerer man at det blir flekker som er ytterst vanskelig å fjerne. Men både det som søles og materialet i teppet varierer betydelig i sin beskaffenhet, så det er ikke gitt at det blir et stort problem. 

  Les mer…
 • Hvorfor så stor prisforskjell for silketepper?

  I enda større grad enn for andre typer håndknyttede tepper varierer prisen enormt for silketepper. Kort oppsummert er de viktigste faktorene knutetetthet, materialenes beskaffenhet, opprinnelsesland og estetisk verdi. 

  Les mer…
 • Hvordan se forskjell på et håndknyttet og maskinlaget teppe?

  Maskinlagede tepper kan for ikke-eksperten ofte fortone seg som veldig like håndknyttede tepper (også litt feilaktig kalt ekte tepper). Kort oppsummert ser man best om et teppe er maskinlaget ved å se på baksiden og overgangen til frynsene. Ofte vil også maskintepper være laget av viskose eller andre kunststoffer og ikke ull eller silke som er tilfellet for de fleste håndknyttede tepper.

  Les mer…
 • Kelim eller knyttet teppe?

  Svaret på dette må være at det er en smakssak. Kelimer og håndknyttede tepper har ulike formuttrykk. Kelimer har svært ofte geometriske motiver, og andre farger enn man finner i håndknyttede tepper.

  Les mer…

Flere nyheter

Totalsum:
  Til kassen
  lagt til handlevogn