Taksering

    

Har du takst på teppene dine?

Det er mange grunner til at man bør ha en formell takst på de orientalske teppene man har i huset - som for alle andre unike gjenstander av en viss verdi. Her kommer noen situasjoner der dette vil vise seg svært nyttig:

Forsikringsoppgjør ved tyveri, vannskade eller brann

Det er svært mye enklere å få et rettmessig og uproblematisk oppgjør fra forsikringsselskapet dersom man kan dokumentere hvilke tepper man har i huset. 

Arv og skifte

En objektiv vurdering av gjenstandens verdi vil gjøre det lettere å avvikle arveoppgjør og andre former for skifte mellom ulike parter. 

Salg

Dersom man ønsker å selge et teppe, enten hos en handler eller privat, vil en takst gi en indikasjon på hvilken pris man kan forvente og mer tyngde overfor potensielle kjøpere. Vær imidlertid oppmerksom på at man sjelden kan forvente en salgspris tilsvarende takstverdien, da handlere selvsagt opererer med lavere innkjøpspriser enn utsalgspriser og private kjøpere på annenhåndsmarkedet forventer en solid rabatt.

Vurdering og dokumentasjon

Et teppe blir mer interessant når man vet noe om dets opprinnelse, både når det gjelder materialer, type, sted og tidsepoke. Og kanskje har man liggende et klenodium som viser seg å være mer verdifullt enn man hadde anelse om? 

En takst hos oss vil resultere i et skriftlig og signert dokument, med beskrivelse og fotografi av teppene som er blitt vurdert. Takstverdien vil svare til antatt gjenkjøpsverdi i det norske markedet. Takstdokumentet blir tatt vare på i vårt arkiv og kan gjenfinnes for deg senere, dersom den skulle komme bort.

Vi tar i mot tepper til taksering i våre lokaler, eller kommer hjem til deg mot et lite tillegg i prisen. Vi kan samtidig gi råd om vedlikehold og vurdere om et teppe ville ha best av å bli sendt til vask eller vedlikehold av sidekant og frynser.

Våre priser 
Kr 650  per teppe
Rabatt for flere enn fem tepper

Taksering av orientalske tepper hjemme hos en kunde Takseringsoppdrag på gang
Totalsum:
    Til kassen
    lagt til handlevogn