Aktuelt fra Trojo

Nyheter om våre aktiviteter og andre aktuelle saker av interesse for teppeinteresserte. Du kan også finne bilder og informasjon fra oss på Facebook, Pinterest og Instagram.

Instagram

   trojotepper 
   på Instagram

   Nyhetsbrev

 • Riktig svar på teppe-quiz

  Riktig svar på teppe-quiz

  Ikke noen lettvint vei til å delta i trekningen av vår fine Sivas-kelim! Teppe-quizen som vi arrangerte sammen med Bygdebørsen i forbindelse med besøket der sist helg inneholdt ti ikke helt lette spørsmål som måtte besvares. Bare to av deltagerne klarte ni riktige. Det ble derfor trekning for å finne den heldige vinner. Nummer to fikk en kelimpute i trøstepremie.

  Les mer…
 • Teppehelg og pleddfestival i Etnedal

  Teppehelg og pleddfestival i Etnedal

  Som i fjor besøkte vi Bygdebørsen i Etnedal for å arrangere en teppeutstilling i samarbeid med denne spennende landhandelen som ligger strategisk plassert langs hovedveien gjennom dalen.

  Les mer…
 • Musikkaften på Grini Mølle

  Musikkaften på Grini Mølle

  Fredag 29.april kl. 19.00 inviterer vi til musikkaften med ensemblet Sturm und Drang. Sturm und Drang er en kvartett som har spesialisert seg på ungarsk og rumensk sigøynermusikk, klezmer og ukrainsk folkemusikk. 

  Les mer…
 • Knuter fra øst - kinesiske og tibetanske tepper

  Knuter fra øst - kinesiske og tibetanske tepper

  Utstilling i Galleri Grini Mølle april-mai 2022. Utstillingen åpnes torsdag 21.april.

 • Åpent hus 2021

  Åpent hus 2021

  Stor interesse for årets åpent hus der et tjuetalls kunstnere og småbedrifter åpnet dørene sine for alle interesserte.

 • Kente - kunsthåndverk fra Ghana

  Kente - kunsthåndverk fra Ghana

  Utstilling i Galleri Grini Mølle sommeren 2021.

  Les mer…
 • Blomsterprakt

  Blomsterprakt

  Sommeren er her og overalt hvor vi går slår blomstenes former og farger mot oss. En gledens tid! 

  Les mer…
 • Utstilling om silke sommeren 2020

  Utstilling om silke sommeren 2020

  Sommeren 2020 arrangerte  vi sammen med fotograf Rolf Larsen en utstilling om  silke - som materiale, som historisk viktig vare på Silkeveien og som utgangspunkt for mange ekslusive tekstiltyper i Sentralasia og Midtøsten.

  Les mer…
 • Også i 2019 blir det Åpent hus på Grini Mølle!

  Også i 2019 blir det Åpent hus på Grini Mølle!

  Helgen 9. og 10. november åpner alle som holder til på mølla igjen sine dører. Vi i Trojo Orientalske Tepper er selvsagt blant dem. Velkommen innom til en titt og hyggelig prat i vår labyrintiske bygning!

 • Restaurering av Direksjonsrommet på Seilduksfabrikken

  Restaurering av Direksjonsrommet på Seilduksfabrikken

  Arbeidet med å restaurere det staselige rommet til ledelsen ved Seilduksfabrikken på Øvre Foss i Oslo pågår fortsatt. Trojo Orientalske Tepper er stolt over å ha gitt vårt bidrag.

  Les mer…
 • Om Trojo Orientalske Tepper

  Om Trojo Orientalske Tepper

  Se fin omtale av Trojo Orientalske Tepper og virksomheten vår i Norsk bransje-magasin.

  Les mer…
 • Åpent hus på Grini Mølle 4. - 5. november

  Åpent hus på Grini Mølle 4. - 5. november

  Grini Mølle ved Lysakerelva rommer et mangfold av kreative virksomheter. I høst har flere nye billedkunstnere flyttet sine atelierer hit og Absolonia har åpnet showroom for sine spennende servanter og benkeplater i naturstein. Kommende helg invitere alle vi som holder til her nok en gang til åpent hus og ønsker alle velkommen til vår labyrintiske møllebygning. Trojo Orientalske Tepper har tilbud på puter, kelimer og tepper og gir råd om vedlikehold og verdivurdering 
  Åpent 12-16 lørdag og søndag helgen 4-5.november.  Mer om arrangementet

 • Utstilling 'Knuter - persiske tepper forteller'

  Utstilling 'Knuter - persiske tepper forteller'

  Sammen med fotograf Rolf Larsen har Trojo Orientalske Tepper gleden av å invitere til utstillingen "Knuter - persiske tepper forteller", som er en utstilling av persiske tepper fra vår forretning og fotografier som Rolf har tatt på våre felles reiser til Iran. Vi håper at utstillingen vil gi mer innsikt og nysgjerrighet rundt den persiske teppetradisjonen, og ikke minst kunnskap om landet de persiske teppene kommer fra og dets innbyggere.  Mer informasjon finner du her.

 • Gabbeh

  Gabbeh

  Vi er vel hjemme igjen etter en svært vellykket reise til Iran. Blant høydepunktene fra et teppeståsted var besøkene  i landsbyer der kvinnnene var travelt opptatt med å spinne garn og knytte tepper. I Fars-provinsen utgjør gabbeh-teppene en stor del av produksjonen. Les mer om denne sjarmerende teppe-typpen i det siste innlegget på bloggen vår.

 • Kulturreise til Iran våren 2017

  Kulturreise til Iran våren 2017

  Bli med oss til Iran våren 2017! Det blir en uforglemmelig reise der vi vil gi deltagerne et bredt innblikk i iransk kultur og tallrike muligheter til å bli kjent med iranerne selv. Les mer her

 • Nytt hos oss: Berbertepper fra Marokko

  Nytt hos oss: Berbertepper fra Marokko

  Vi har fått inn et lite utvalg marokkanske tepper, nærmere bestemt berbertepper fra Beni Ouarain - og Azilal-stammen. Ta en titt her.

  Les mer…
 • Et Isfahan-teppes sosiale liv

  Et Isfahan-teppes sosiale liv

  Orientalske tepper er ikke bare fascinerende i seg selv, men vel så mye i kraft av det de kan fortelle oss om steder, tider og hendelser. De er en del av den materiele kultur i det samfunnet der de ble laget. Men siden de i århundrer på ulike vis har havnet langt unna sitt opprinnelsessted, kan selve spredningen også fortelle oss mange historier. 

  Les mer…
 • Domotex 2016

  Domotex 2016

  Tradisjonen tro besøkte vi nå i januar den årlige messen for "gulvbekledning", Domotex, i Hannover. Masse nye kelimputer ble kjøpt inn, flere eldre og finere persiske tepper og - for første gang hos oss - et knippe marokkanske tepper. Nyerhvervelsene vil dukke opp i forretningen og på nettsidene våre etterhvert. Som alltid var formålet også å observere og bli oppdatert på det som rører seg i bransjen. I år hadde messearrangørene også funnet plass til en interessant utstilling om teppenæringen i Tyrkia. 

  Les mer om årets Domotex på bloggen vår Veven i verden.

 • Julehilsen og nyhetsbrev

  Julehilsen og nyhetsbrev

  Kjære venner, kunder og andre teppebekjentskaper!

  Nok et år er gått og det kan være på sin plass med en rask rekapitulering og et lite blikk på  neste år.  

   

  Les mer…
 • Reisebrev fra Iran

  Reisebrev fra Iran

  Endelig fikk vi tatt en reise til Iran igjen – det har gått over fem år siden jeg var der sist i 2010.  Det ble igjen mange flotte opplevelser, i møte med mennesker og monumenter. Her kommer et reisebrev i tekst og bilder med minner fra de ulike etappene.

  Se reisebrevet her

 • Lovsang til luven

  Lovsang til luven

  Hvorfor ikke begynne Trojo sin nye blogg med en lovsang til luven?  Denne myke, solide, skinnende og lunende overflaten som er det viktigste kjennetegnet til håndknyttede tepper. Et vevd tekstil – kelim, soumak, broderi eller basert på andre teknikker – har på sin side ikke det knyttede tekstilets tredimensjonale struktur.

  Les mer…
 • Iranske reiseplaner

  Iranske reiseplaner

  Da er det bestemt og nesten ferdig planlagt: Vi reiser til Iran neste uke. Fly til Teheran, tog til Isfahan, buss til Shiraz og fly derfra og hjem. Jeg gleder meg til gjensyn med mange ting etter flere års opphold i Iran-reisingen - og forhåpentligvis noen nye oppdagelser. 

  Les mer…
 • Teppeaften på Grini Mølle

  Teppeaften på Grini Mølle

  Vellykket teppeaften! God stemning og stor interesse for temaet blant de fremmøtte på vårt lille arrangement torsdag denne uken.

  Les mer…
 • Bli med på teppeaften på Grini Mølle

  Bli med på teppeaften på Grini Mølle

  Sted: Grini Mølle
  Tid:   Torsdag 24.september, kl. 19

  Les mer…

Flere nyheter

Tidligere nyheter

 • Bakhtiar-tepper

  Bakhtiar-tepper

  Det er på tide å slå et slag for bakhtiar-tepper. Denne teppetypene kan oppvise mange originale og interessante eksemplarer. Vi har lagt inn bilder av de beste teppene i vårt utvalg.

  Les mer…
  13.02.2014 18:48
 • Baluch-tepper

  Baluch-tepper

  Les mer…
  18.01.2014 19:03
 • Ingen gang uten løper...

  Ingen gang uten løper...

  .. sier nå vi. Det fins løpere til ethvert behov, enten man trenger noe solid i inngangspartiet som tåler tråkk og fuktige sko eller et dekorativt løft til en kjedelig del av leiligheten. 

  Les mer…
  17.04.2013 19:10
 • Har du takst på teppene dine?

  Det er mange grunner til at man bør ha en formell takst på de orientalske teppene man har i huset - som for alle andre unike gjenstander av en viss verdi. Her kommer noen situasjoner der dette vil vise seg svært nyttig:

  Les mer…
  05.03.2013 19:18
 • Domotex 2013

  Januar er måneden da vi alltid deltar på den årlige teppemessen i Hannover. 2013 var ikke noe unntak i så måte. Vi kom hjem med nyinnkjøpte tepper av ulike slag, både rimeligere brukstepper og eksklusive objekter for kjennere. Blant de sistnevnte er en Nain Tudeshk med enveis hagemønster. Utsøkt!

  Les mer…
  25.02.2013 19:22
 • Hefte om afghanske tepper

  Hefte om afghanske tepper

  Det er på tide å lage litt blest om afghanske tepper. Ikke bare har vi oppdatert dette nettstedet med flere bilder av våre afghanske tepper - vi har også gitt ut et hefte i trykket format der bildene virkelig kommer til sin rett og dessuten blir satt inn i en større sammenheng. De fleste eldre afghanske tepper er laget av den turkmenske folkegruppen, som er bosatt i det nordlige Afghanistan.

  Les mer…
  13.12.2012 00:26
 • 7 dager i Kabul

  7 dager i Kabul

  Afghanistan står ikke hyppig på vårt reiseprogram, men i mars hadde vi et oppdrag for Afghanistankomiteen i Norge der og benyttet anledningen til å ta en titt hos Kabuls teppehandlere.  

  Les mer…
  17.03.2012 16:02
 • Domotex 2012

  Domotex 2012

  I likhet med tidligere år besøkte vi den store årlige teppemessen i Hannover. I følge arrangørene var mer enn 45.000 besøkende innom portene i forbindelse med Domotex i år. 

  Les mer…
  15.01.2012 20:29
 • På gamle tomter i Qatar

  På gamle tomter i Qatar

  Vi kom nylig tilbake fra Qatar - stedet vi sist besøkte i 1983. Under det besøket ble vår teppeinteresse vekket og grunnlaget lagt for Trojo Orientalske Tepper. Mer om dette i forordet til boken Orientalske Tepper .

  Les mer…
  28.10.2011 23:29
 • ICOC - Konferansen for de virkelig teppeinteresserte

  ICOC - Konferansen for de virkelig teppeinteresserte

  Vi kom nylig tilbake fra noen minneverdige dager i Stockholm, i forbindelse med den store teppekonferansen som ble arrangert der fra 16.juni.

  Les mer…
  03.07.2011 23:15
 • Innkjøpsreise til Teheran 2011

  Innkjøpsreise til Teheran 2011

  Jeg er nettopp kommet tilbake fra en rask tur til Teheran. Hovedformålet med reisen var å få levert tepper til reparasjon for en kunde. Ved større skader på et teppe, eller behov for å sette på nye frynser, lønner det seg absolutt å få gjort dette i Iran, der vi forøvrig har funnet frem til de dyktigste teppereperatørene. En annen fordel med å reparere tepper i Iran er at man der har tilgang til farget garn i alle nyanser - ofte garn fra samme epoke som teppet som skal fikses på. 

  Les mer…
  31.03.2011 22:46
 • Iran-tur påsken 2009

  Iran-tur påsken 2009

  Det ble en ny tur til Iran i april i forbindelse med påsken. Denne gangen var det hovedsakelig en kulturreise og i mindre grad en teppereise, selv om det ble endel innkjøp denne gangen også. Vi var en gruppe på 13 som reiste rundt i de sentrale deler av Iran - pluss vår utmerkede sjåfør og hans sønn.

  Les mer…
  10.03.2011 15:39
 • Nytt utvalg av puter

  Nytt utvalg av puter

  Les mer…
  08.03.2011 22:42
 • Utstilling av Afshar-tepper høsten 2010

  Utstilling av Afshar-tepper høsten 2010

  Høsten 2010 hadde vi gleden av å presentere alle teppeinteresserte for en utstilling av nomade- og landsbytepper fra Kerman-provinsen i det sørøstlige Iran i våre lokaler på Grini Mølle. Det ble også laget et hefte fra utstillingen.

  Les mer…
  06.03.2011 18:19
 • Iran 2010 - rundreise i Kerman-provinsen

  Iran 2010 - rundreise i Kerman-provinsen

  Formålet med reisen var å drive research i forhold til en bestemt gruppe tepper som lages i Kerman-provinsen - de teppene som går under navnet Afshar-tepper. Vi ville oppsøke landsbyer som er kjent for sine fine tepper og se hvordan det står til med produksjonen i dag. Som alltid var vi også ute etter noen gode innkjøp - og det fant vi da også underveis

  Les mer…
  31.03.2010 20:23

Flere nyheter

Totalsum:
  Til kassen
  lagt til handlevogn