Reiser og utstillinger

Reisene utgjør nok høydepunktene i vår teppevirksomhet. Det har blitt mange reiser til Iran, Pakistan, Afghanistan og Tyrkia for å kjøpe inn tepper og søke kunnskap. Dessverre har tilgangen til Afghanistan og de pakistanske senterne for handel med afghanske tepper blitt problematisk på grunn av krig og urolighet, og politisk uro og ustabilitet er en trusel som har hengt over hele regionen. Men vi har aldri hatt noen ubehagelige opplevelser på våre reiser - straks man er ankommet er det hverdagsliv, vennlighet og gjestfrihet som møter den utenforstående reisende. Møtene med folk, landskap og kulturarv i disse landene er fantastiske minner å ha.

I denne bildekavalkaden ønsker vi å dele noen av våre reiseinntrykk med interesserte besøkende på disse nettsidene. I det lille reiseselskapet Niayesh Travel samarbeider vi med Anne-Marie Tangen om å arrangere kulturelle gruppereiser til utvalgte destinasjoner. Les mer på våre nettsider: Niayesh Travel.

I blant blir reisene våre fulgt opp av utstillinger og publikasjoner. Trojo har samarbeidet tett med fotograf Rolf Larsen og laget utstilling om ulike sider ved teppekunsten, senest utstillingen Knuter på Rådhusgalleriet og Kokong på Grini Mølle. I 2021 planlegger vi utstilling om Kente-tekstiler fra Ghana. På siden Publikasjoner kan man finne utstillingskatalogene fra disse arrangementene.

  

Totalsum:
    Til kassen
    lagt til handlevogn