Bok om orientalske tepper

  

 

  

  

I den grad det blir tid og anledning holder vi gjerne kurs eller kåserier i ulike sammenhenger - enten hos oss på Grini Mølle eller hos oppdragsgiver.

Tittel:         Orientalske Tepper fra Iran og Afghanistan
Forfatter:      Trond Johannessen og Hege Jacobsen
Forlag:        Vidarforlaget
Utgivelse:      Oslo 2014
Format:         Innbundet    
Vekt:          1265 gram     
ISBN:            9788279901921 

Boken ’Orientalske tepper’ som ble utgitt på Aschehoug i 1999 har lenge vært utsolgt fra forlaget og vi har lenge hatt som mål å få ut en ny utgave. Etter mye arbeid foreligger boken endelig! Som forrige gang  er formålet å gi den interesserte leser en innføring i temaet og å spre kunnskap om orientalske tepper som kunstform og skape forståelse for hva som utgjør godt håndverk. Samtidig ønsker vi også å gi et kompletterende bilde av iransk og afghansk kultur og samfunnsforhold.

De viktigste teppetypene fra Iran og Afghanistan blir beskrevet og satt inn i en historisk og sosial sammenheng. Boken er rikt illustrert med nærmere 140 helsides teppefotografier og tallrike andre bilder fra de områdene vi beskriver. Mye av stoffet og fotografiene er basert på våre reiser i området. En fyldig litteraturliste gir gode tips til videre lesning.

Se forlagets omtale.           Innholdsfortegnelse.docx       Kjøp boken fra oss 

Hefte om Afshar-tepper Hefte om Afshar-teppene fra utstillingen

Tittel:           Afshar-tepper 
Forfatter:     Trond Johannessen og Hege Jacobsen
Fotografier:  Rolf Larsen
Utgivelse:     Eget forlag, Oslo 2010
Pris:              Kr 70 for trykket hefte, kr 50 for PDF

I forbindelse med en utstilling av Afshar-tepper fra Kerman-provinsen i det sørøstlige Iran sommeren 2010 utarbeidet vi et hefte med fotografier og beskrivelse av teppene, i tillegg til bakgrunnsmateriale om provinsen og folket bak disse nomade- og landsbyteppene. Hefte inneholder bilde og beskrivelse av 17 tepper og tekstiler fra Kerman-provinsen.

Se også reisebrev fra reisen til Kerman .

Hefte om afghanske tepper

Tittel:           Afghan-tepper  
Forfatter:     Trond Johannessen og Hege Jacobsen
Fotografier:  Rolf Larsen
Utgivelse:     Eget forlag, Oslo 2011
Pris:             Kr 70 for trykket hefte, kr 50 for PDF


ISBN:          978-82-998745-2-6

Som en konsekvens av den gode mottagelsen vi fikk med vårt hefte fra 2010 om Afshar-tepper publiserer vi herved for alle teppeinteresserte et tilsvarende hefte om en av de mest distinkte og populære teppetypene som finnes i handelen – afghanske tepper. Basert på tallrike reiser til Afghanistan og det nordvestlige Pakistan gjennom mer enn 25 år har vi skaffet oss en betydelig samling av disse praktfulle teppene med sine rike rødnyanser og velkomponerte geometriske mønstre. Heftet, som er på  52 sider,  inneholder fargefotografier og omtale av 32 afghanske tepper fra vårt utvalg i teppeforretningen på Grini Mølle, i tillegg til bakgrunnsinformasjon om det turkmenske folket som i hovedsak har stått bak de tradisjonelle afghanske teppene.

Nettsidene våre inneholder også bilder av et utvalg av våre afghanske tepper. Link

Totalsum:
    Til kassen
    lagt til handlevogn