Vårt utvalg

Kjøp av tepper

I vår forretning på Grini Mølle, ved Lysakerelva nær Oslo, har vi et stort utvalg av tepper og puter i alle størrelser og prisklasser. Det beste er selvsagt å komme og se selv, og eventuelt låne med seg noen hjem for å prøve dem i de riktige omgivelser, men bestill gjerne i nettbutikken så sender vi varene til deg (se våre betingelser). Har du spørsmål angående et teppe? Eller et spesielt behov? Send oss en forespørsel, så tar vi kontakt!

Din melding er sendt
En feil oppstod, meldingen ble ikke sendt.

   

   

  

    Nye varer

     Ryddesalg

Turkmenske tepper

Yomud asmalyk

Eldre turkmenske tepper er svært ettertraktet og får høye priser på internasjonale auksjoner. Dette gjelder særlig tekstiler som ble laget til eget bruk før turkmenerne ble bofaste. Turkmenerne lever i dag i Turkmenistan, Iran og Afghanistan. Asmalyken under ble benyttet på kamelen som fraktet bruden til brudgommen under turkmenernes bryllupsfeiringer og har en karakteristisk femkantet form.Karakteristisk for turkmenske tepper er mønster i enkel, geometrisk stil og et fargevalg som er helt dominert av krapprødt, men med andre farger som brunt og indigoblått i konturene. Mange forbinder disse teppene med betegnelsen Bokhara, men det er egentlig bare navnet på byen hvor hovedmarkedet var lokalisert. 

Etter 2. verdenskrig og frem til ganske nylig ble det fortsatt laget gode tepper i tradisjonell turkmensk stil i Iran, sovjetrepublikken Turkmenistan og blant Tekke-turkmenere i det vestlige Afghanistan. De avviker likevel fra de klassiske, da stammetilhørigheten og trofastheten mot tradisjonene ikke var like sterk. Etter 1970 begynte man i Pakistan å lage rimelige tepper med turkmenske mønstre. Disse har nesten alltid bomull i renningen, mens man blant turkmenerne i overveiende grad har brukt ull.

Nyere turkmenske tepper fins på siden for  Afghanistan 

Totalsum:
    Til kassen
    lagt til handlevogn