Vårt utvalg

Kjøp av tepper

I vår forretning på Grini Mølle, ved Lysakerelva nær Oslo, har vi et stort utvalg av tepper og puter i alle størrelser og prisklasser. Det beste er selvsagt å komme og se selv, og eventuelt låne med seg noen hjem for å prøve dem i de riktige omgivelser, men bestill gjerne i nettbutikken så sender vi varene til deg (se våre betingelser). Har du spørsmål angående et teppe? Eller et spesielt behov? Send oss en forespørsel, så tar vi kontakt!

Din melding er sendt
En feil oppstod, meldingen ble ikke sendt.

   

   

  

    Nye varer

     Ryddesalg

Boteh og herati

Boteh-motivet -  som i Europa gjerne kalles paisley, er særlig kjent fra broderte indiske sjal fra Kashmir. På persisk betyr boteh busk, og sannsynligvis har det sin opprinnelse i fremstillgen av en stilisert plantevekst. Men mange andre teorier fins om opprinnelsen til boteh-motivet. I teppe-sammenheng finnes det i utallige former , naturalistiske så vel som mer geometriske og stiliserte. I Iran fins boteh helst som et mønsterelement i kombinasajon med andre motiver, men det finnes også som repeterende mønster over hele midfeltet. 

    

Herati-motiver er kanskje den mønstertypen som er mest utbredt blant orientalske tepper. På persisk kalles dette for mahi, det vil si fisk. Det kan skyldes at herati-mønsteret trolig stammer fra Kina og fremstiller fisk svømmende rundt en lotusblomst. Uansett fins det i utallige varianter, avhengig av folkeslag og geografisk område. Det brukes ofte i kombinasjon med et medaljong-mønster - eller det dekker hele midtfeltet alene. Kurdiske tepper fra både Senneh og Bidjar bruker herati-mønster slik at det ved ulik fargebruk fremstår som medaljonger. 

Totalsum:
    Til kassen
    lagt til handlevogn